Úvod  |   Ponuky práce  |   Brigády  |   Životopisy  |   Práca emailom  |   Diskusie  |   Prieskum platov  |   Pre mladých  |   Spravodajstvo  |   Pre firmy

Úvodná stránka / Diskusné fórum / kde studovat informatiku

kde studovat informatiku

johny, 11.05.2011 14:59

prosim kto poradi, neviem kde sa rozhodnut studovat informatiku na FIIT STU v Blave alebo na MU v Brne?

reagovať    poslať známemu

vird, 14.05.2011 13:06

Re johny: Informatika na slovensku nema uroven, ucia sa tu stare chobotiny. Ostal som na slovensku ale ak by som mal ist znova minimalne to brno.
Kazdopadne, skola ta nic nenauci, ukaze ti smer, poskytne prostriedky na nejaku tu vedecku cinnost ale naucit sa to stale budes musiet sam ;-)

Andrej, 15.05.2011 13:40

Re johny: Ja akurat koncim druhy rocnik na FI MUNI. Velmi sa mi na skole paci a som rad ze som si vybral prave tuto. Ludia na fakulte su fajn, mam tu par kamosov..keby som mal ist znova na vysku urcite si vyberiem tuto.
Co sa mi najviac na skole paci, je tu siroka skala predmetov z roznych odvetvi informatiky, ktore vyucuju ludia co sa do toho fakt vyznaju (aj ked najdu sa vynimky :). Skola spolupracuje s niekolkymi firmami, ktore ponukaju pracu uz pocas studia. Niektore prednasky sa nahravaju na video, IS MU je vymakany a skoro vobec nemusis chodit na studijne oddelenie, mas elektronicky index a nemusis chodit za profakmi po znamku atd :P Celkovo je to tu volnejsie a nemusis tolko casu travit v skole ako napr. studenti z VUT ktori su niektore dni v skole od rana do vecera.
Co sa mi nepaci, toto leto zacnu prerabat budovu a bude to trvat 3 roky (ale plany vyzera fakt namakane :D Buduci semester nebude v skole bufet, co sa este prezit lebo 15 minut peso od skoly su dve menzy..
A co sa tyka ucenia, ja som bol na strednej priemerny ziak, nevynikal som v matike ale zase som nepatril ani medzi tupych. Fakt je ze na niektore skusky som sa musel nadriet. Je tu vela povinnych predmetov kde postupne riedia studentov. Mas 4 semestre tazkej matiky, ktorych uspesnost je 50%..Potom su tu 3 predmety z teoretickej informatiky ktore maju uspesnost 45-75%, ostatne predmety v pohode das ak na to nebudes kaslat. Potom tu mas este tazku skusku s angliny ktoru musis spravit. Ono celkovo sa to da, len cim si sprostejsi tym sa musis viac ucit :D Mam tu kamosov, ktorym to riadne pali a za kratku dobu sa vedia naucit tazku skusku. Ja taky bohuzial niesom, ale je fajn takych kamosov na fakulte mat, ktori ti s tym pomozu :)
Co sa tyka FIIT, nikoho z tade nepoznam ale ked som isiel na vysku a hladal som si info o skolach, tak tato ma v nicom nezaujala.
Tak vela zdaru pri rozhodovani kde pojdes. Len to nepodcen, niektori na to doplatili. Zisti si o skolach co najviac ako sa da :)

Andrej, 15.05.2011 13:47

Re johny: Este ti poviem jednu statistiku z fakulty, len dufam ze ta to neodradi. Kazdy rok prijme fakulta 1200-1500 prvakov a kazdy rok skonci 300-400 studentov s Bc titulom (pricom niektori studuju bc aj 5 rokov).

stefam, 17.10.2011 22:23

Re Andrej: Ahoj. Z tvojho predchadzajuceho prispevku som zistil ze studujes na Masarykovej informatiku. Ja mam rok do maturity a uvazujem o tejto skole , pripadne este o Paneuropskej pretoze Matfyz a FIIT nemaju uroven. Chcel by som sa opytat co konkretne studujes, pretoze sa v tom neviem vyznat- informa, aplikovana.... :) Dakujem

mates, 25.01.2012 02:25

Re stefam:
toto si fakt robis prdel :D...
uvazujes o Paneuropskej??? ved to je uplny odpad, to rovno na FHI na EU mozes ist :D. co sa tyka matfyzu a fiit, tak to su snad jedine skoly, ktore na slovensku maju uroven. ja prave koncim fiit a myslim si ze napriek tomu ze to bolo narocne (z 300 prijatych ludi na bc nas skoncilo okolo 40), tak mi ta skola dala vela praktickych poznatkov. kamarat isiel do brna a v druhom roku to hned zbalil, lebo sa stretol zvacsa len s dementnym pristupom od ucitelov (nie ze by sa u nas taki nenasli, ale z toho co hovoril by som si slucku rovno zacal uväzovat)...

Gennaro, 13.02.2012 07:27

Vilix hovorĂ­:Uz si pnsere nepamatam na tu zelenu knizku z roku 1983 od J. Pisuta + kol. o kvant. mechanike, ako to tam definovali, ale nevysvetlili, preco nevedia pnsere povedat, aky bude vysledok merania nejakej veliciny i napriek tomu, ze tam maju urcity determinizmus vo casovom vyvoji kvantoveho stavu. Preco nevedia povedat pnsere, kedy excitovany atom vyziari foton, co je pricina toho, ze to nevieme? To ich netrapilo, ani sa myslim k tomu nevyjadrili, lebo neviedia to. Nevedia, co je pricina tej nahodnosti, vedia ju len vypocitat. Nepamatam si uz pnsere, ci to niekde spomenuli.Co je pricinou toho indeterminizmu, ktory tam spominas, resp, ktory tam oni spominaju, to nevedia. Nevieme, ci foton, ktory dopada na sklo sa odrazi alebo prejde do skla, nemame na to model, mechanizmus, vieme len spocitat s akou pravdepodobnostou, to urobi. Co je pricina, toho ze to nevieme?Neviem, co je zdrojom tejto nahodnosti,a neviem tuto nahodnost regulovat; takto to chapem ja a zda sa, ze aj niektori dalsi.[]

danka, 27.11.2011 20:31

Re stefam: magor...

haha, 28.10.2011 22:31

Re stefam: "uvazujem o tejto skole , pripadne este o Paneuropskej pretoze Matfyz a FIIT nemaju uroven" ... to myslis vazne, ze uvazujes o paneuropskej, pretoze matfyz a fiit nemaju uroven?

zxnxpbpmor, 15.01.2012 18:45

4KGsm4 <a href=\"http://udthijjjiqdx.com/\">udthijjjiqdx</a>

naspäť      reagovať      poslať známemu

Tento projekt vám bude nápomocný, ak ste hľadali: práca, profesia, brigády, voľné pracovné miesta, úrad práce, trh práce, ponuky práce, personálne agentúry.

Naše projekty: našapráca.sk |  našeplaty.sk |  informatici.sk |  obchodníci.sk |  jobagent.sk

© 2010 JOBAGENT.SK, s.r.o. Všetky práva vyhradené.

1,312s