Skola a IT
bigfoot, 01.03.2010 14:15
Re bbb / bystrik jurina /aaa
zaraza ma fakt ked prave vy ako VSkolaci spominate tunelove videnie( podla vasich predpokladov)..akosi nemozem suhlasit s tym, ze kazdy VS vzdelany clovek ho nema a SS musi - velka odvaha tvrdit to a odvolavat sa na VS vzdelanie( VS u nas strasne precenovana vzhladom na kvalitu).. zoberme si cloveka so SS pracuje v medzinar. IT firme rovnako ako VS vzdelany, pracuje denne 8 hodin( co na dennom studiu asi tazko takto maka) a teda prichadza do styku s aktualnymi techologiami a skusenejsimi kolegami( teda aj informaciami,komunikuje v AJ, NJ) ako by prisiel na VS ..riesi problemy nielen odborneho charakteru co na VS nenaucia, ma kontakty z pracovneho prostredia, v kt. pracoval a vobec si mysliet, ze ak pracuje 5r. techonologie su uz stare je blbost..z jedneho dovodu ..techologie sa vyvijaju, navazuju na nieco, z niecoho vychadzaju, takze ma skor vyhodu v tom, ze lepsie pozna vyvoj techologii a ich sposob vyvoja a to nehovorim o praktickych skusenostiach vsetkeho druhu na pracovisku a trhu prace.. ak niekto pracuje len na parttime asi velmi tazko prenikne do zakulisia pracoviska a firmy ako takej, uz len kvoli odlisnemu obojstrannemu pristupu, charakter prace je tiez o nicom... jedina vyhoda VS je, ze podava vedomosti a sirsi pohlad na problematiku v relativne kratkom case,no nie v spojitosti s realnym zivotom.. no a mozme VS skolstvo a studentov len tak lahko zovseobecnit ?? ... nechcem tvrdit, ze jedno je lepsie ako to druhe, ale skor som toho nazoru, ze lepsie je na tom clovek s praxou rovnou studiu s patricnym rozvojom vedomosti, mysliet si, ze VS da cloveku nieco extra je prilis sebavedomy pohlad cerstvych absolventov VS na Slovensku,lebo vsetko zavisi od konkretneho cloveka a nie toho ci ma VS alebo SS = boxthinking, ale prajem vela uspechov...
PS. mam VS